2009 m. liepos 1 d., trečiadienis

Top 10 kvepalų vasarai

10 mėnesių keiksnojam prastą Lietuvos orą: šaltį, lietų, sniegą, regis, niekad neprašvintančias dienas, balas, purvą, ir laukiam nesulaukiam vasaros.
Ir staiga, vieną gražią dieną, ji ateina. Termometro stulpelis šokteli virš 25 laipsnių, o mes vėl keiksnojam, tik šį kartą karštį ir tvankumą. Per karščius visi aptingsta, ima svajoti apie atostogas, ar bent panirti į kokį vandens telkinį, praranda apetitą ir malšina alkį/troškulį saldutėliais gaiviai kvepiančiais arbūzais. Lengvos plazdančios suknelės pagaliau laimi prieš, atrodo, nenugalimus džinsus, o mėgti kvepalai staiga tampa erzinantys, stiprūs ir saldūs. Tad kuo kvėpintis karštą vasaros dieną, kai norisi kažko lengvo ir gaivinančio? Arba kai mėgstami kvepalai atrodo per "puošnūs" piknikui gamtoje ar išvykai dviračiais? Čia mano visų laikų mėgstamiausių vasaros aromatų dešimtukas (atsitiktine tvarka):

1. Elizabeth Arden Green Tea. Visai nesudėtingas žalias, šaltas ir sultingas citrusinis kvapas (citrinų, apelsinų, pipirmėčių ir rabarbarų natos), beveik nesikeičiantis nuo pradžios iki galo. Patiks toms, kurios nemėgsta "moteriškų" gėlinių kvapų. Puikiai tinka pačioms karščiausioms vasaros dienoms. Patarimas - kad būtų dar labiau gaivinantis, laikyti šaldytuve.

2. Moschino Funny. Kai tau pase (ar širdyje) vis dar 18. Žaismingas, žaižaruojantis ir tonizuojantis. Visai kaip labai šaltas, labai gazuotas, labai gaivinantis Sprite po smagaus pasivažinėjimo dviračiu.

3. Hermès Un Jardin sur le Nil. Švarus, skaidrus, kaip visada minimalistinis ir labai gerai padarytas Jean-Claude Ellena kvapas iš Jardin serijos. Patiks natūralių kvapų ir gamtos mylėtojoms: kiek kartokas citrusinis greifurto, salsvas mango kvapas pamažu pereina į gaivų vandeninį lotoso kvapą.

4. Creed Virgin Island Water. Jei tavo tobulos atostogos - bikini, saulė, šezlongas prie baseino ir piña colada, šie kvepalai sukurti tau. Kreminis švelnus kokosas, romas ir cukrus, žalioji citrina ir jazminaičiai primena piña colada kokteilio ir apsauginio saulės kremo kvapo mišinį.

5. Estée Lauder Bronze Goddess. Toms, kurios mėgsta smėlėtus paplūdimius ir įdegį. Tobulas kvapas atostogoms kurorte, tinkantis prie šlepečių, perregimų suknyčių ir šiaudinių skrybėlių. Lengvas, šiltas, kiek salsvas, bet labai subtilus karšto smėlio, įdegusios odos ir įdegį skatinančio aliejaus kvapas.

6. Guerlain Terracotta Eau Sous Le Vent. Šis kvapusis kūno vanduo - tai kelialapis į egzotiškąją Prancūzijos Polineziją. Pagrindinė kvapo nata yra tiare gėlė, jos baltais, svaigiai kvepiančiais žiedais Haičio moterys puošia plaukus. Gal kiek trumpai išliekantis, bet užtat juo galima kvėpintis nuo galvos iki kojų (galima purkšti net veidą!), nes jis drėkina ir netgi skatina įdegį.

7. Bvlgari Eau Parfumée au Thé Vert. Dar vienas Jean-Claude Ellena kurtas kvapas, tinkantis tiek jai, tiek jam. Saulėtas gaivus citrusinių vaisių kvapas, su sausu žaliosios arbatos aromatu ir vos juntamais prieskoniais. Toks paprastas, kad net nepavadinčiau kvepalais, gal būtų artimesnis odekolonui. Paprastas, bet labai neprastas.

8. Cartier Eau de Cartier. Šis kvapas - tai ką tik išskalbti balti medvilniniai marškinėliai, džiūnantys saulėje. Citrusinės natos, lapai, levanda ir kedras. Kaip ir minėtieji marškinėliai, tinka tiek moterims, tiek vyrams.

9. Guerlain Herba Fresca. Dar vienas vėsus ir gaivinantis kvapas pačioms karščiausioms vasaros dienoms. Truputį citrusinis, bet daugiau žalumos ir mėtos aromatas. Suplėšykite pirštais saujelę žalių lapų, vienas iš kurių - mėtos, ir pauostykite. Štai jums ir Herba Fresca. Puikiai tinka piknikui ant žolės.

10. Tauer Perfumes L'Air du Desert Marocain. Savo puslapyje Andy pasakoja kurdamas šiuos kvepalus įsivaizdavęs ankstyvą vakarą Marakeše, ilsintis viešbučio lovoje po karštos alinančios dienos mieste; pro atvirą langą padvelkia vėsus gūsis, atnešantis tipišką marokietiškų prieskonių kvapą. Tobulai įkūnytas vaizdinys.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą