2010 m. vasario 8 d., pirmadienis

Sapnas




Praeitą naktį sapnavau keistą sapną. (Tiesą pasakius, aš nuolat sapnuoju keistus sapnus. Pavyzdžiui, kartą sapnavau sapną kuriame aš laisvai kalbu užsienio kalba, kurią realiame gyvenime moku prasčiau nei vidutiniškai, o pabudusi net prisiminiau žodį, kurio reikšmės nežinojau. Žodyne, deja, tokio žodžio nebuvo. Arba dažnai sapnuoju dainas, kurios pabudus sukasi galvoje lyg ant "repeat" tol, kol nesusirandu jų ir neperklausau.)

Šį kartą sapnavau kvepalų parduotuvę, nė nežinau kaip tiksliau ją pavadinti - padėvėtų kvepalų parduotuvė, kvepalų išparduotuvė, kvepalų komisas ar vintage kvepalų boutique'as. Parduotuvė buvo labai jauki ir miela - tamsiai rudo medžio spintelės ir lentynėlės, kimšte prikimštos visokiausių pustuščių ir artipilnių butelaičių, o vienoje spintelėje net stovėjo pora tokių visai simpatiškų batų. Ant vienos spintelės pamačiau mažą, kokių 5ml kvadratinį kvepalų buteliuką ir atsukusi pabandžiau ant riešo. Kvapas buvo tiesiog pakerintis: švelnus ir nestiprus muskuso bei medžio aromatas, liekantis arti odos, tarsi būtų sudarytas tik iš bazinių natų, visiškai "negirdėtas" ir toks prilimpantis, kad iškart supratau, jog pirksiu jį. Tuoj pat. Mano draugė irgi išsirinko kažkokius kvepalus, ir jau ėjom prie kasos kai sapnas staiga baigėsi.

Atsibudusi dar ilgai prisiminiau tą kvapą ir vis galvojau, kad būtų gerai turėti tokią parduotuvėlę. Dabar viena po kitos atsidarinėja vintage rūbų parduotuvės, ir jose esu mačiusi vienus kitus kvepalus. Tačiau kas nors galėtų specializuotis būtent kvepaluose - juk tiek visi turime pabodusių, "išaugtų" kvepalų, dovanotų ir nepatikusių, kuriuos be didelio gailesčio perleidžiame mamoms, draugėms ar dukroms kvėpinti lėles. Tokioje parduotuvėje būtų galima išmainyti savo nebepatinkančius kvepalus į kitus, ir net nusipirkti "atomaizerį" kvepalų, kurie nesate tikri ar jums patiks. ("Nupurkškite man, prašom, 8ml Bvlgari Black ir 15ml A Scent by Issey Miyake", ir dar...) Tikrai būčiau tarp nuolatinių šios parduotuvės klientų.

P.S. Jeigu kažkam pasiūliau verslo idėją - labai prašom, nėra už ką. Parašykit, susitarsim dėl procentų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą